LegalTech під час пандемії: які онлайн-платформи готові забезпечити юристу «офіс на дому»

Коли весь світ змушений переходити на новий формат діяльності, технології LegalTech – це не просто питання зручної та економічно доцільної роботи, онлайн-платформи для нинішньої ситуації, а необхідність.

Більшість онлайн-сервісів сьогодні змушена «з коліс» упроваджувати додаткові функції та інші модулі для ефективної роботи «на дому», але, як показує практика, будь-які доповнення вимагають часу й тестування. Проте є проекти, які працюють над своїм продуктом не тільки під час криз. Українську розробку – систему пошуку й аналізу судової практики PravoSud (www.pravosud.com.ua) – запустили на ринок усього вісім місяців тому, і при цьому над поліпшенням її функціоналу розробники працювали кожен день. Це сьогодні дуже знадобиться в роботі юриста-практика, який змушений перенести всю свою діяльність з виру подій в «офіс на дому».

У системі PravoSud можна здійснювати пошук та аналіз даних, а також перегляд показників з різних реєстрів, вести моніторинг осіб і судових справ. Відтепер не потрібно купувати доступи в безліч програм, досить однієї платформи, у якій є і пошук, і моніторинг, й аналітика, і фактори ризику, що дозволяє спрогнозувати хід справи. Більш того, є унікальна для українських програм можливість – релевантний результат у вигляді зручних і наочних графіків. Але для розробників цього було мало:

– За цей рік ми провели низку фокус-груп з адвокатами та серію опитувань серед більше 1000 наших користувачів, щоб кожен юрист отримував максимально зручний інструмент,зазначив Михайло Вертепа, CEO «PravoSud».

Крім більш зручного інтерфейсу, програмісти істотно доповнили функціонал. Так, наприклад, останні місяці розробники активно працювали над поліпшенням зручності пошуку, завдяки чому тепер можна не тільки знайти необхідну релевантну інформацію згідно з вашим пошуковим запитом, а й у картці документа відразу побачити його історію і статус: чинний документ, змінений або скасований наступною інстанцією. Доповнили можливості з більш глибокого аналізу роботи судді, що дозволяє проаналізувати, як той чи інший суддя розглядає справи: тривалість розгляду, оскарження, результати оскаржень і т.д. Зараз за кожною із цих категорій можна здійснити додатковий мікропошук, де у візуальній формі представлено не тільки базові показники роботи судді, а й аналіз, як цей суддя розглядає певну категорію справ і які рішення найчастіше виносить. А також впровадили додаткові параметри моніторингу. Модуль моніторингу дозволяє не лише моніторити конкретну судову справу, а й отримувати інформацію з актуальної судової практики за типом документа, категорією справи, регіоном.

–  Але це не все. Зокрема, уже у квітні цього року відбудеться реліз бази нормативно-правових актів України, яка відразу буде інтегрована в PravoSud. Цей інструментарій стане доступним у межах стандартної щомісячної ліцензії, а тому не потребує окремої підписки, підкреслив Михайло Вертепа.

Відзначимо, що вартість передплати вітчизняної системи PravoSud – одна з найбільш економічно вигідних на українському ринку LegalTech – 299 грн/місяць і, більше того, одна з не багатьох, хто під час тестового режиму дає повноцінний доступ до програми на 7 днів.

Чи готова країна працювати онлайн? Ми не знаємо! Зрозуміло одне – українські розробники активно готуються: створюють, упроваджують і вдосконалять сервіси для нових форматів роботи. Карантин, у якому ми сьогодні перебуваємо, матиме значний вплив на всі бізнес-процеси – світ більше не буде таким, як раніше, і нам також доведеться підлаштовуватися під нові правила гри.

Довідка: PravoSud (www.pravosud.com.ua) – система пошуку й аналізу судової практики, що дає змогу юристові легко знаходити потрібні документи й будувати виграшну правову позицію. Алгоритми машинного навчання дозволяють здійснювати в програмі швидкий пошук потрібних юристові документів та отримувати максимально релевантні результати. PravoSud – дієвий робочий інструмент, створений юристами для юристів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *