Шукати і знайти: унікальні можливості пошуку судової практики від PravoSud

Використання сучасних ІТ-технологій та інструментів пошуку правових документів дає юристові-практику нові переваги над конкурентами та економить безліч часу

Юристи-практики, адвокати знають, що успіх їхньої роботи залежить насамперед від здатності швидко знаходити актуальні, потрібні документи по справі. На це як самі фахівці, так і їхні помічники витрачають часто не години, а дні свого часу. Це й зрозуміло: юридичних документів, потрібних для роботи, мільйони, а руки лише дві. Саме тому правникам стануть у нагоді інструменти legaltech, зокрема новостворена українська програма PravoSud . Ця електронна система завдяки інструментам машинного навчання дає змогу не лише за лічені секунди знайти потрібні юридичні документи, а й побудувати успішну правову стратегію, а отже, виграти справу в суді.   

Більше не потрібно оформлювати підписку та слідкувати за оновленням десятків юридичних сайтів і держреєстрів, вантажити та зберігати інформацію з відкритих джерел – усе це буде постійно під рукою, в одній програмі PravoSud  на вашому смартфоні, планшеті чи комп’ютері, оскільки база сервісу містить майже 50 млн правових документів.

Спробуймо розібратися, як це насправді працює і як юрист може на практиці використовувати переваги програми.

Після швидкої та інтуїтивно зрозумілої реєстрації на сервісі юрист відразу може користуватись пошуковою системою PravoSud . Вона швидко реагує та надає лише корисні результати. Після введення пошукового запиту правник зможе отримати доступ до судових справ і додатково активувати опції сортування за категорією справ, типом документа, нормою права та навіть прізвищем конкретного судді.

При цьому програма не просто шукає, а здійснює релевантний підбір лише актуальних документів за мінімальних і дуже простих налаштувань. Користувач отримує всі необхідні відомості й не витрачає свій дорогоцінний час на перегляд менш важливих документів. Можна відразу побачити документ як загалом, так і окремо його резолютивну частину. Таку інформацію можна також завантажити або переслати колегам чи клієнтові.  

Проте на цьому переваги сервісу тільки починаються. Окрім функції пошуку, розробники програми доповнили її додатковими модулями аналітики, оцінки ризиків і моніторингу. Кожна із них має свій набір функцій, корисних у повсякденній роботі правника. При цьому вперше серед аналогічних програм пошуку аналітичну інформацію користувач отримує не у вигляді «сухого» переліку показників, а у формі графіків, що дає змогу швидше систематизувати значний масив інформації. Усі графіки інтерактивні, тобто кліком на будь-який із них юрист може перейти до відповідного переліку документів і шукати повторно. Приміром, увівши ім’я та прізвище судді конкретного суду, у дуже зручній візуальній формі ви можете переглянути основні показники з практики правозастосування по ньому: коли які справи розглядав, у який день тижня і з яким результатом.

Це дасть змогу спрогнозувати тривалість розгляду справи з будь-якої категорії, визначити вірогідний її результат, дослідити статистику перегляду рішень, побачити робочий графік судді тощо.  

Дуже цікавою і потрібною для правника є опція пошуку факторів ризику та перевірки контрагентів. Вона дає змогу простежити всю історію судових справ по юридичних особах, дізнатися про виконавчі провадження та перевірити наявність проваджень у справах про банкрутство. При цьому вся інформація згрупована в теми так, щоб користувач не витрачав час на перегляд довгих і беззмістовних переліків судових документів. І це ще не все: будь-яку юридичну особу одним кліком можна поставити на цілодобовий моніторинг – і при появі нових документів у державних реєстрах сповіщення прийде клієнтові PravoSud  миттєво.

Ще одним новаторським інструментом у PravoSud  є система моніторингу. На відміну від існуючих сервісів, PravoSud  дозволяє здійснювати моніторинг судових документів не лише за кодом ЄДРПОУ чи номером справи. Користувач може налаштувати відслідковування нових документів за типом судочинства, формою документа, судом, суддею, регіоном, інстанцією, резолютивною частиною або навіть специфічним пошуковим словом. Це дає змогу юристові сформувати індивідуальну підбірку актуальної судової практики й користуватися нею на постійній основі. Отже, у сучасному світі без такого віртуального помічника не обійтись. Тому кожному юристові варто спробувати PravoSud  у дії. Тим більше, що перший тиждень користування системою абсолютно безкоштовний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *